Levensles

 

 

De “lieve” narcist. Of: hoe een luttele drie maanden ruim een halve eeuw bijna ten gronde richtten.                                                 (juli 2021)

 

Narcisme heeft vele gezichten. Bij die term denken velen aan hoofdzakelijk een man die, al dan niet dominant, mensen naar zijn pijpen laat dansen en de wereld om hem heen laat draaien. De psychopathisch-narcistische crack junk, ene (JP), die geweld en “gaslighting” gebruikte om mijn 18 jaar jongere ex BJM "gevangen" te zetten en uit te buiten. Dat is een brute vorm die velen zullen herkennen. Er is ook een geraffineerde, zachte en “lieve” vrouwelijke vorm van narcisme. En jawel, die wordt blijkbaar al sinds jaar en dag vertoond door “slachtoffer” BJM. Nu, ruim driekwart jaar nadat ik met haar gebroken heb, is er nogal veel los gekomen en zijn er veel puzzelstukjes op hun plek gevallen. Vooral door, ongevraagde, updates aan mij. Onder andere door lieden die aanvankelijk in haar geloofden maar nu ook door deze “arme meid” BJM zijn beschadigd. Hoewel ik al vele gepasseerde stations verder ben en alles heb losgelaten, wordt ik af en toe toch wel verrast. Het blijkt nog erger te zijn dan ik dacht. Die updates "zuigen" mij er dus weer even in, maar ik ben er dus ook vlot weer uit, opgelucht over waar ik net op tijd uit ontsnapt ben. Ik had ooit een Deel 1 gepubliceerd. Die was te uitgebreid en heb ik gedeleted.

 

Mensen kunnen mij nu veel te hard vinden met deze blog. Ze kunnen mij verwijten dat ik mij hiermee schuldig maak aan "naming and shaming", het kapot maken van iemands naam. Echter, dat is dit niet. Niet echt. Nou ja, 'n beetje. Als ik dat zou willen, zou ik het desbetreffende individu hier compleet met naam en toenaam vermelden. Nee, ik ressorteer tot enige anonimiteit. Er zijn geen namen te vinden van personen en /of locaties. Wel een "willekeurige foto". Maar, ik moet zeggen dat de verleiding wel groot is. Echter, toch maar niet, uit morele en juridische overwegingen. Deze blog heeft een tweeledig doel: 1) een levensles voor anderen en 2) een regelrechte waarschuwing voor die anderen. Een heads-up over een loslopende "Firma List & Bedrog", een vrouwelijke oplichtster, een 'catfish". Eentje met het talent om mensen geraffineerd in de maling te nemen, op het verkeerde been te zetten en, vooral financieel, compleet "uit te kleden". Een narcist. "Het leeft onder ons en het reproduceert. Haar ouders hadden in die drogisterij die condooms niet gevonden".

 

De backstory: BJM was een voormalige buurvrouw van mij in mijn stad. 10 Jaar lang. Moeder van een puber dochter en 8 van de 10 jaar samenwonend met een man, ene (JP). Dat gaat stuk in 2019, (JP) is exit, BJM leeft vrolijk door als vrijgezel, loopt ene (MB) tegen het lijf, ziet dat als "friends-with-benefits", hij ziet dat anders, neemt compleet bezit van haar en alles van haar, stort beiden in crack-gebruik en dat gaat gepaard met een hoop ellende. Ik heb hem ooit eenmaal uit haar huis gekregen en ben haar toen op sleeptouw gaan nemen. Ongeveer een maand lang. Ze was leeg geroofd en ik ben haar gaan stutten. Die maand heeft me 1200 euro gekost maar dat vond ik OK. Toen kwam (MB) terug in beeld, dus ik kapte met BJM op sleeptouw nemen. Dat bleek nutteloos, en soort van gevaarlijk, vanwege het criminele circuit dat om (MB) zweefde. Ik had in 2019 rekening te houden met een af en aan intrekkende dochter en diens veiligheid.

 

In de loop van 2019 diende BJM's ex (JP) zich weer aan als een prins op het witte paard. Hij "redde" BJM uit (MB)'s klauwen, nam haar mee naar zijn stad en verzorgde de verkoop van haar huis alhier. Dat is met flinke winst verkocht. Ik had af en toe contact met (JP) in die tijd. Hij praatte me bij over alles en hij regelde dat ik uiteindelijk toch mijn 1200 euro terug kreeg. Een jaar later beweerde BJM dat zij, achter (JP)'s rug om, mij die 1200 euro had terug betaald. "Jij stond bovenaan mijn lijst". Een leugen. Begin 2020 stond (JP) 's nachts bij mij voor de deur. Afgevallen, onverzorgd, incoherent in zijn communicatie. Het was duidelijk dat hij verslaafd was aan een of andere substantie. Vaag bezoek met een poging om bij mij te mogen blijven slapen. Dat weigerde ik en hij droop af. Nadat ik een (toen) half jaar eerder compleet het contact met BJM had verbroken, meldde zij zich mei 2020 opnieuw bij mij aan via Facebook. We praatten bij, op Facebook, per telefoon en op gegeven moment tijdens bezoeken van mij aan haar op een nieuw woonadres. Ze leek dus een compleet nieuw leven te hebben.

 

Blijkbaar was (JP) destijds compleet los gegaan op BJM, een soort "(MB) 2.0". Crack-gebruik, mishandeling, misbruik, maandenlang. Via een huisartsenpost was BJM ontsnapt. (JP) was gearresteerd en zat in 90 dagen voorarrest. BJM kwam in een blijf-van-mijn-lijf huis, 10 weken lang op een kamer met een andere vrouw, (L), en beiden hebben zo een "zusjes" band voor het leven opgebouwd. Ik heb allerhande documenten en forensische foto's gezien die inderdaad duidden op mishandelingen. Nu, na die 10 weken op die kamer, woonde BJM in een Begeleid Woon Complex, en dat is waar ik haar bezocht. Half juli 2020 kregen BJM en ik een volledig geconsumeerde liefdesrelatie. Ze was compleet berooid, getraumatiseerd, herstellende daarvan. Dit vergde nogal wat ondersteuning, geduld en vooral liefde. Ik hield nu dus niet 1 maar 2 huishoudens drijvende. Dat heeft bij elkaar zo'n 3 maanden geduurd, tot half oktober 2020. En toen stopte ik ermee.

 

Op gegeven moment loste die roze wolk een beetje op en ging langzaam die roze bril af. BJM's verhalen bleken vaak niet te kloppen. It just doesn't add up. Een trucklading aan steeds woord-voor-woord herhaalde vaste mantra's. De kracht van de herhaling, soms vijf maal per dag. Leugens dus. Ze moet hebben gemerkt dat ik een soort van argwaan begon te krijgen. Want, ik stelde vragen en betwistte enkele statements. Tot overmaat van ramp waren er nog twee dingen: 1) zo wilde ik niet ongeremd mee gaan in die onbeschermde seks en me "in" haar compleet laten gaan. Dat had een "ongelukje" kunnen opleveren waar ik echt niet op zat te wachten. Ze had al zo'n "ongelukje" en dat is nu 14 jaar oud. In die val wilde ik onbewust niet trappen. 2) ik maakte BJM duidelijk dat ik de bodem van mijn schatkist begon te zien. Tja, de dreiging van het dicht draaien van de geldkraan was wellicht de doodsteek voor wat ik zag als een echte relatie. Die laatste paar weken draaide BJM als een blad aan een boom om, begon de dame mij buiten te sluiten en me achter mijn rug om te verketteren. Het nogal plausibel klinkende excuus was dat (JP) vervroegd onder strenge voorwaarden was vrijgelaten maar inmiddels spoorloos was.

 

Opeens bleek ik volgens BJM jaloers, haar te claimen, te isoleren van haar vrienden, van haar te eisen dat we gingen samenwonen op mijn adres en te balen dat ze een eigen huisje wilde (toen ik BJM nog aanvoelde als "de liefde van mijn leven" heb ik gezegd "ik zou met je kunnen samenwonen, maar dat gaan we niet doen"), haar naar beneden te halen, triggers te veroorzaken, hetzelfde valse spel te spelen als haar exen, whatever dat betekent, haar niet te steunen, kon ze bij mij niet zichzelf zijn, was ik te lamlendig in ons seksleven, moest zij daarin al het werk doen en kwam ik te weinig klaar (onzin, de bovenkant kan wel liegen maar de onderkant en de lichaamstaal in de hitte van de strijd niet, BJM was volgens eigen zeggen "boers" en dat klopt inderdaad, heb ik mogen constateren, geen voor- of naspel, gewoon erop springen, haar favoriete actie, zij klaar, opstaan, of ik nu wel of niet klaar was, broek meteen omhoog, gaan zitten, peuk opsteken, GSM pakken, appen, en dat was het vaak dan), probeerde ik haar te dwingen in een “please modus”, kon ze het bij mij nooit goed doen en had ik haar "opnieuw" laten vallen, refererend aan mijn besluit in 2019 vanwege (MB)'s terugkeer, om een paar zaken te noemen uit een waslijst dat een punt-voor-punt schamele poging tot karaktermoord op mijn persoon moest zijn. Een waslijst die ze al klaar had liggen en bij herhaling aan mij had medegedeeld over mijn voorgangers. Een waslijst die BJM ongetwijfeld ook van stal gaat halen bij haar huidige “sugar daddy” (MG) en wie dan ook zijn opvolger mag worden. Een bak stront, uitgestrooid door een soort van “Tokkie in mantelpakje”.

 

Voorbeeld van poging tot karaktermoord: Augustus 2020 was BJM’s “zusje” (L) jarig. Nadat BJM een paar dagen bij mij was geweest, was ze nu dus bij (L) om haar verjaardag te vieren. Ik moest die dag werken. Geheel tegen mijn bioritme in had ik een extreem vroege ochtenddienst. Normaal gesproken ga ik na zo’n dienst, die rond twaalven eindigt, linea recta naar huis om als gevolg van pure jetlag op de bank te crashen voor een uurtje powernap. Op (L)’s verjaardag had ik het lumineuze idee, vond ik zelf, om na het werk door te rijden naar (L)’s feestje. Om haar te feliciteren maar vooral als een verrassingsbezoekje aan BJM. Het was aldaar hartstikke gezellig, al was ikzelf gesloopt. Als toetje voor BJM, bracht niet haar “tweede moeder” (C) haar naar haar huis, maar deed ik dat. Bij haar thuis hadden we bovendien ook nog seks. BJM liet blijken dat ze dit alles een geweldig mooie verrassing van me vond. Achteraf wist ze achter mijn rug om te melden dat ze daar absoluut niet op had zitten wachten, en had gebaald dat ik daar verscheen. BJM haat verrassingen. Ze had zich blijkbaar ook vreselijk aan mij gestoord. Maar, ook in onze Facebook chat was ze lovend over mij en mijn lief bedoelde actie:

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8/12/20, 9:03 PM (Verrassingsbezoek door mij aan BJM bij (L) )

BJM sent August 12, 2020

Dank je wel lieverd. Zo'n mooie verassing. Jou gewoon kunnen vasthouden. Zo heerlijk en zo noodzakelijk.

You sent August 12, 2020

Zo, eindelijk behouden thuis, maar wel total loss. Maar het was het waard. Jij bent het waard. Inderdaad zo heerlijk en zo noodzakelijk, lieverd...

 

BJM sent August 12, 2020

Je was kapot. Ik durf de conclusie te stellen dat wij elkaar nodig hebben... Oeps, zei ik dat hardop🙈

You sent August 12, 2020

Oeps, yes! Dat zei je hardop ja...🙂

You sent August 12, 2020

Ik heb jou ook nodig, BJM...

You sent August 12, 2020

Dat was de "drive" door die vermoeidheid heen...

You sent August 12, 2020

BJM. Ik wil je, echt voor altijd. Jij bent mijn levenspartner, op welke manier dan ook. Ik ben echt he-le-maal kapot van je...

You sent August 12, 2020

Ik wil alles met je doen, wat dat dan ook is...

You sent August 12, 2020

Zo ongelooflijk noodzakelijk dat ik je vandaag effe vast kon houden. Al ben ik echt 'n wrak...

 

BJM sent August 12, 2020

En ik had jou nodig vandaag

BJM sent August 12, 2020

Heb ik het echt voorgesteld van dinsdag?🙈

You sent August 12, 2020

Ja

 

BJM sent August 12, 2020

Dus ja, totally wederzijds

You sent August 12, 2020

En dat terwijl je bij (L) lekker onder de pannen was..?

You sent August 12, 2020

En effe moest schakelen..?

 

BJM sent August 12, 2020

Ja. Hou niet van verassingen wel van jou

 

(artikel)

 

BJM sent August 12, 2020

En dankzij jou. Ik heb jou toe gelaten

You sent August 12, 2020

klopt. Trots op...

 

BJM sent August 12, 2020

Je doet exact wat er staat geschreven en meer dan dat

You sent August 12, 2020

Meer? kan niet...

 

BJM sent August 12, 2020

Jawel

You sent August 12, 2020

wat dan?

 

BJM sent August 12, 2020

Jij bent gewoon jii

BJM sent August 12, 2020

En ik vertrouw je volledig

BJM sent August 12, 2020

Je bent eerlijk en oprecht. Jouw acties bestaan uit meer dan alleen je woorden

BJM sent August 12, 2020

Ik ben mezelf bij je

BJM sent August 12, 2020

Ik mag kwetsbaar zijn

Op z'n zweverigs: jij en ik hadden feitelijk altijd al bij elkaar moeten zijn, lijkt het... Al heeft alles zijn moment...

You sent August 12, 2020

Ik MOET blijkbaar toen jou al leuk gevonden hebben. Anders was het wellicht nu niet zo heftig...

You sent August 12, 2020

Want zo heftig heb ik de liefde nog nooit meegemaakt...

You sent August 12, 2020

en dat alles klopt, zonder roze bril...

You sent August 12, 2020

Ik heb jou idd keihard nodig...

You sent August 12, 2020

Jij vindt 't teveel "training", maar ik kan ook niet helpen dat je zo mooi, zo lief, zo sterk, zo bright en zo lekker bent...

You sent August 12, 2020

Ik moet je zien, horen, ruiken, proeven, voelen... Ik wil alles aan je, plus- en minpunten...

 

BJM replied to you

August 12, 2020. Original message:

Ik MOET blijkbaar toen jou al leuk gevonden hebben. Anders was het welli…

Reply by BJM:

Heeft ( C) toch gelijk

 

BJM sent August 12, 2020

Was ik toch al die tijd wel je meest favoriete buurvrouw

You sent August 12, 2020

Blijkbaar, of ik dat nu besefte of niet...

You sent August 12, 2020

Ben me ook niet bewust geweest van het afgeven van signalen toen...

You sent August 12, 2020

Maakt allemaal niet meer uit. I'm yours now...

You sent August 12, 2020

Nog nooit heeft een vrouw zo goed gevoeld...

 

BJM sent August 12, 2020

En nog nooit voelde een man zo perfect😘

BJM sent August 12, 2020

En perfectie bestaat niet eens...

You sent August 12, 2020

LOL

You sent August 12, 2020

Ge zijt d'n wonder...

 

BJM sent August 12, 2020

Daarin verschillen wij van mening

You sent August 12, 2020

voor mij wel

 

BJM sent August 12, 2020

Ik ben geen wonder. Zal ik nooit zijn. Ik ben wel van jou😍

You sent August 12, 2020

En da's 'n wonder op zich

BJM sent August 12, 2020

Echt, ik die niet verassingen hou... Ik zag het aan je silhouet toen je bij (L) voor de deur stond. Ja, ik moest ff schakelen, was erg onrustig en achteraf zo blij... Niet geweten dat ik je zo miste

You sent August 12, 2020

Sjonge... 🙂

 

BJM sent August 12, 2020

En een man die dit voor elkaar krijgt. Dat ik een verassing überhaupt kan waarderen heeft toch een bijzondere plek in mijn hart en leven

You sent August 12, 2020

Ik weet 't, ik voel 't...

 

BJM sent August 12, 2020

Je bent m'n man

You sent August 12, 2020

Klopt helemaal, en ga ik blijven...

You sent August 12, 2020

Je weet dat ik niet lieg...

 

BJM sent August 12, 2020

De tijd zal het leren

You sent August 12, 2020

Ik weet t. Geen garanties in t leven en zo...

You sent August 12, 2020

Het gevoel, het commitment, snappie...

 

BJM sent August 12, 2020

Ja jij bent anders in alle opzichten...

BJM sent August 12, 2020

Jij bent oprecht en mezelf zijn bij jou. Het heeft ff geduurd. 10 jaar of zo😂

You sent August 12, 2020

Had je niet gedacht he, van zo'n oud fossiel van een ex-buurman, LOL

 

BJM sent August 12, 2020

Jij een oud fossiel?

You sent August 12, 2020

Grapje...

 

BJM sent August 12, 2020

Nee zeker weten van niet

You sent August 12, 2020

Voel me juist een jonge God bij je. All juices are flowing big time

 

BJM sent August 12, 2020

We konden meteen door. Kennismaken was niet meer nodig🤣

You sent August 12, 2020

Ja, mooi he...

 

BJM sent August 12, 2020

heerlijk

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

In die 3 maanden was ik 5 kilo lichaamsgewicht en 2000 euro lichter. Heel stom van me, en het was niet de eerste keer. Het jaar daarvoor had ze me ook al 1200 euro gekost. Maar ach, voordeel van de twijfel, verliefdheid, een gepassioneerde kunstenaar die zonder reserves ergens vol in gaat, dan kan dit gebeuren. Maar, ik kom er nog mooi mee weg. Er zijn duurdere hoeren dan voor 2000 euro in 3 maanden. Rekensommetje: 3 maanden = 90 dagen. Niet alle dagen bij elkaar maar wel vaak seks, gemiddeld 2x per dag, dus toch gemiddeld 90x in 3 maanden. 50 euro per keer, het gemiddelde tarief in de Rosse Buurt. Dat is 4500 euro. OK, laten we iets minder doen: 4000 euro. BJM heeft me 2000 euro gekost in die tijd. De helft. Je zou dus kunnen zeggen dat ik een hoer heb gehad voor half geld. Niet slecht. Zo moet ik dat debacle met deze 18 jaar jongere narcistische uitvreter dan maar zien. Ben ik te hard? Ik zeg: leer de dame kennen, en je weet beter.

 

In het kader van het trekken van die Levenslessen is het interessant om een poging te wagen een vinger achter dat narcistische mechanisme te krijgen. Hoe werkt zo’n “lieve” narcist? En, waarom is het belangrijk om dat te achterhalen, te beschrijven en openlijk neer te zetten op het internet? Wel, het antwoord daarop is: er vallen nog steeds slachtoffers. Is dat mijn probleem? Moet ik daar wat mee? Nee. Voor mezelf absoluut niet. Voor wat betreft deze BJM ben ik al vele gepasseerde stations verder. Voor mezelf heb ik het allemaal los gelaten en mijn lessen geleerd. Maar, het zal wel in de voornaam zitten. Ik heb dezelfde voornaam als de helaas doodgeschoten Peter R. de Vries. En ook ik beschik over een rechtvaardigheidsgevoel. Ook ik heb af en toe de arrogantie om te denken dat ik anderen kan helpen of kan behoeden voor het maken van fouten die ikzelf in het verleden gemaakt heb.

 

Die ongevraagde updates, van onder andere (G), de vader van BJM’s dochter, en BJM’s vrouwelijke “strijdmakker” tevens gewezen hartsvriendin uit het Blijf-Van-Mijn-Lijf huis (L), hebben, naast een hoop inmiddels verkregen bewijzen, veel nieuwe informatie en inzichten opgeleverd. (G) is bij mij af en toe al langer in de “loop”. (L) is minstens driekwart jaar lang bij mij uit beeld geweest. Overal geblokkeerd, ook op Facebook en dergelijke. Sinds kort heeft (L) haar plek ingenomen als het zoveelste slachtoffer van BJM. Kort geleden meldde (L) zich bij mij via e-mail, hierover vertellend en ik hoefde wat haar betreft er niets mee te doen. Ze wilde mij alleen maar laten weten dat het klaar was tussen BJM en haar. Ook die “zusjes-band” bleek van BJM uit dus een complete leugen. (L) is ongewild een kwetsbare moeder van twee kinderen. Aanvankelijk was deze dame ietwat naief, maar door dit debacle is ook zij versneld een soort van wijs geworden.

 

Het heeft (L) geld maar vooral ook veel leed gekost. Aanvankelijk, toen BJM en ik nog een stel waren en vlak na onze break-up, zat (L) ferm in BJM’s kamp.  Dat is ook waarom zij vele zaken die ze wist over BJM en hoe BJM mij bezag toen niet met mij deelde (nu wel) en dat is ook waarom ze wat mij betreft na die break-up uit beeld was. Na haar recente e-mail ben ik in contact getreden met (L) en hebben we flink wat ervaringen uitgewisseld. Want ja, “ik ben niet nieuwsgierig maar wil wel graag alles weten”. Met al mijn (mensen)kennis en levenservaring stel ik dat (L) open een eerlijk feiten, bewijzen en ervaringen aan mij heeft gepresenteerd met betrekking tot BJM. In woord en beeld. Absoluut niet uit rancune, geen stemmingmakerij, maar puur uit “gedeelde smart is halve smart”. Ze heeft “het licht gezien” en wenste dat te delen met een andere betrokkene die achteraf toch gelijk had: Ik, zei de gek. (L) moest het ook gewoon kwijt.

 

Even kort en goed: BJM is, na een valse start in de vorm van een miskraam, nu zwanger van een nieuw kind. De vader is (MG), een goed (wellicht ook zwart) verdienende installateur/loodgieter, woonachtig in dezelfde stad als waar BJM zo schromelijk is mishandeld door (JP) tot maart 2020. Dat kind wordt in februari 2022 verwacht. (L) heeft beiden dus meegemaakt. In november had BJM, na een verblijf van maanden in een Begeleid Woon Complex, een eigen woning betrokken. Daar heeft ze maar een paar weken gewoond, omdat ze voor Kerst 2020 al bij (MG) was ingetrokken. BJM kende (MG) al, wellicht ook voor mijn tijd, en zat 3 weken na onze break-up al met hem in een relatie. Tussen onze break-up en (MG) in heeft ze een paar andere mannen “afgewerkt”, zoals een collega en de Surinaamse draaideur-crimineel (D), type "3 kindjes bij 3 verschillende vrouwen". (D) rotzooide voor en tijdens mijn tijd al met BJM. En ongetwijfeld ook daarna.

 

U moet weten dat BJM tijdens onze relatie heel stellig was in een aantal zaken. Zaken waar ik het trouwens heel erg mee eens was. 1) Niet samenwonen maar LAT. Ieder ons eigen honk. Beiden graag onze vrijheid en onafhankelijkheid bewarend. 2) Vooral niet nog een kind. Zwangerschap was uit den boze. BJM: “Ach, en anders is er nog altijd abortus. Ik zie wel waar het schip strandt.” Anno nu woont BJM met (MG) samen en is ze zwanger van hem. Bij hem zegt ze “zich wel thuis te voelen, zichtbaar in het opruimen van spullen in zijn huis”. Bij mij vertoonde ze die neiging niet. Heel goed, want ik hoef dergelijk nest-gedrag niet mee te maken. Ze lag vaak maar op de bank, Italiaanse witte wijn drinkend. Maar nu komt het: het is voor BJM een win-win situatie. Blijft het heel met (MG), dan is ze financieel onder de pannen. Gaat het stuk, dan heeft ze (MG) als vader die het kind gegarandeerd hoe dan ook zal erkennen, en trekt hem via die kleine compleet leeg.

 

Tot mijn grote opluchting bevindt BJM’s 14-jarige dochtertje zich nu permanent in de stabiele omgeving van haar vaders gezin. Ze doet het goed op het Gymnasium. Haalt goede cijfers. Maar, is wel zwaar getekend voor het leven vanwege de acties van moeder BJM. Die littekens gaan nooit meer weg. Dochter en vader kregen het nieuws van BJM’s zwangerschap van BJM zelf, in de vorm van een simpele, terloopse mededeling op de parkeerplaats van een McDonalds tijdens een begeleid contact tussen moeder en dochter. Dus niet op de manier van “kom, we gaan naar huis. Ga even zitten, mammie heeft iets belangrijks te vertellen: mammie wordt opnieuw moeder. Wat vind je daarvan? Wil je erover praten?” “Mammie” BJM heeft blijkbaar, door dat reeds aangetoond afwezige moederinstinct, geen flauw benul wat voor een ongelooflijk impact zulk nieuws heeft op dochterlief. Dat vind ik werkelijk nog het meest schrijnend. Die kleine is onschuldig.

 

Zorgelijk om te beseffen dat deze vrouw opnieuw een kind op de wereld brengt. Wat voor een leven gaat dat kind krijgen? Ondertussen kibbelt BJM ook alweer met vader (MG) en trekt hem ook al een tijdje leeg op meerdere niveaus, zoals vooral financieel. Kwestie van tijd voordat een nieuwe karaktermoord plaats vindt. Zoals ze dat bij mij en andere mannen ook al heeft vertoond. Ik was destijds dus ook die “neukende sugar daddy” waar zij op gegeven moment die karaktermoord op probeerde uit te voeren toen ik haar niet meer zinde. En ben ervan overtuigd dat BJM destijds ook bij mij keihard heeft geprobeerd om mij in de val te laten lopen en zwanger van me te worden. Ik trapte daar niet in en bleef verstandig. Tot overmaat van ramp draaide ik op het laatst ook die geldkraan dicht. Dat was het sein voor BJM om mij te overladen met een bak stront, waardoor ik de stekker uit onze “relatie” trok. “Relatie” is bewust tussen aanhalingstekens gezet.

 

Want ik heb nu de harde bewijzen gekregen dat BJM die 3 maanden die we intens met elkaar doorbrachten letterlijk nooit heeft gezien als een relatie. Dat vertelde BJM destijds ook aan mij over (JP). Ze heeft mij inderdaad gezien als een financier waar, achter de schermen pratend en append met (L), niets van klopte. Ik was voor BJM het andere uiterste van wat zij aan de voorkant aan mij mededeelde. In het gedelete deel 1 sprak ik van “counter-projectie”. Google dat. Onze 3 maanden waren 100% een grote leugen van haar kant. Wat zij in het geniep over mij communiceerde, classificeer ik als, simpel gezegd, “wat je zegt ben je zelf”. Ik heb de dame op alle vlakken niet behandeld als een prinses maar als een koningin. Een paar van mijn getrouwen hebben keihard gepoogd om mij te waarschuwen maar, zittend op die roze wolk met die roze bril op, wilde ik er destijds absoluut niets van weten. Achteraf hadden zij, mijn ex (RC) en vriendin (TN) gelijk.

 

Nu ben ik opnieuw snoeihard. BJM toont een stokoud patroon van haarzelf aan. Rond neuken als een onvervalste slettebak, en altijd op zoek naar geld. Tja, en wat krijg je als je “slet” combineert met “geld”? Dan krijg je “hoer”. Stokoud inderdaad, dat patroon. Het begon al met ex (G) die door een “ongelukje” in Mexico vader werd van dochter (R). Toen al gebruikte BJM (R) als “wisselgeld” om ook (G) een stuk lichter te maken. Wat nu dus pijnlijk naar boven komt is het volgende: BJM, “slachtoffer” van psychopathisch-narcistische (JP), is zelf die uiterst doortrapte “lieve” narcist. Alles, werkelijk alles draait om haar. In communicatie en in acties. Onechte, gespeelde emoties over anderen die “in haar hart zaten” maar die uiteindelijk op meer dan een niveau door BJM zijn en worden uitgezogen. Het sleutelwoord is “geld”. Door guilt trips opwekken of steeds openlijker en meer geld te verlangen. Zoals dit Facebook Messenger voorbeeld hieronder:

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

(De eerste openlijke geldvraag aan mij, nadat BJM me per SMS al bezorgd berichtte dat ze bang was voor mijn reactie wanneer ik eenmaal thuis na mijn avonddienst Facebook Messenger zou openen, Wanneer ik bij haar was, betaalde ik sowieso altijd al haar boodschappen. Dit deed ik toen, half augustus, al ongeveer een maand, zowel hier als bij haar, alsmede het betalen van diverse, achterstallige, rekeningen):

 

BJM sent August 14, 2020

Ik heb moeite het te vragen. En nee is ook een antwoord. Kan jij 15 euro naar mij overmaken? Zodat ik net ff wat extra boodschappen kan doen? Zo ja. Dan graag onder vermelding van lening. Maandag stort ik het dan terug. M'n rekennummer is : NLXXRABOXXXXXXXXXX.

BJM sent August 14, 2020

Weet dat nee ook een antwoord is lieverd

 

BJM sent August 14, 2020

Nee is echt een antwoord lieverd. Hoop dat je niet al te gebroken thuis gekomen bent van je dienst en weet dat ik nauwelijks kan wachten tot dinsdag

8/15/20, 12:01 AM

 

BJM sent August 15, 2020

Ben echt bang voor je reactie... (L) weet hoe en wat. Ik durf het jou niet eens te zeggen

8/15/20, 1:15 AM

You sent August 15, 2020

Overgemaakt. Lieve, lieve BJM, Jezus, waar ben je zo bang voor?

 

BJM sent August 15, 2020

WTF?

BJM sent August 15, 2020

Meen je niet

BJM sent August 15, 2020

Weet je hoe moeilijk

You sent August 15, 2020

Nou?

 

BJM sent August 15, 2020

Ik durf de realiteit niet eens met je te delen

You sent August 15, 2020

Waarom niet?

 

BJM sent August 15, 2020

Als ik met lege flessen m'n melk en brood kon halen vanwege de insecticide

You sent August 15, 2020

Ik snap dat. Ik weet toch in wat voor positie je zit?

You sent August 15, 2020

Of ik nou met jou de Jumbo in ga, of nu 15 euri overmaak, so what?

You sent August 15, 2020

Maak jezelf niet gek, lieverd...

You sent August 15, 2020

Hallo?

You sent August 15, 2020

Denk je dat ik aan het oordelen ben dan?

 

BJM sent August 15, 2020

Was doodsbang

You sent August 15, 2020

Schat, je kent me beter dan dat...

 

BJM sent August 15, 2020

Echt eerst Lidl gehad voor de drie lege flessen en brood

BJM sent August 15, 2020

Toen Jumbo en melk

BJM sent August 15, 2020

En de afgelopen dagen geen fruit gegeten en dat merk ik

BJM sent August 15, 2020

Insecticide gehaald

You sent August 15, 2020

En die was duur...

 

BJM sent August 15, 2020

Was echt bang voor je reactie

You sent August 15, 2020

Waarom toch?

 

BJM sent August 15, 2020

Zei het tegen (L). En heb haar laten beloven dat ze het niet tegen jou zou zeggen

BJM sent August 15, 2020

Iets met trots

You sent August 15, 2020

Gerustgesteld nu?

 

BJM sent August 15, 2020

Maandag heb ik weer ruimte

You sent August 15, 2020

komt wel

 

BJM sent August 15, 2020

En ze zei; je hebt tot maandag niet eens normaal eten in huis

You sent August 15, 2020

En DAT vind ik schrijnend...

 

BJM sent August 15, 2020

Die sigaretten kunnen me gestolen worden

BJM sent August 15, 2020

En toch vind ik het moeilijk

You sent August 15, 2020

BJM, blijf ademhalen...

 

BJM sent August 15, 2020

En was ik bang voor je reactie

You sent August 15, 2020

Nog een keer: je kent me beter dan dat...

You sent August 15, 2020

Hoe zou ik moeten reageren dan?

 

BJM sent August 15, 2020

(L) vroeg me wat ik te drinken had. Mijn reactie? Het bier wat ik van jou kreeg, een pak Coolbest, koffie en water uit de kraan

BJM sent August 15, 2020

Boos

You sent August 15, 2020

Boos???

 

BJM sent August 15, 2020

Mij afrekenen

You sent August 15, 2020

hoe dan?

 

BJM sent August 15, 2020

Mij pijn doen

You sent August 15, 2020

hoe dan?

 

BJM sent August 15, 2020

En dat zit in mij

BJM sent August 15, 2020

Jij bent anders dat weet ik

You sent August 15, 2020

Inderdaad, niet in mij...

You sent August 15, 2020

Nog een keer: gerustgesteld?

You sent August 15, 2020

Als je weet dat ik geen (G), (MB) of (JP) ben, maar gewoon ikke, dan weet je 't toch?

You sent August 15, 2020

afrekenen, oordelen, boos worden, pijn doen... ik weet niet wat ik hoor. En nee, ben nu ook niet boos. Wel een beetje verbaasd...

You sent August 15, 2020

Die angst, voor mijn reactie, da's een van de eerste dingen waarmee afgerekend mag worden. Weet je dan niet dat ik alles meen? Dat ik echt van je hou?

You sent August 15, 2020

Dat ik 't eerder pijnlijk vind dat jij niks hebt?

You sent August 15, 2020

En dat dat niks met trots te maken heeft?

You sent August 15, 2020

Ik stel me nu het beeld voor van een BJM vol ontlading, met natte ogen. Nergens voor nodig. Er is NOOIT iets aan de hand geweest...

You sent August 15, 2020

 

BJM sent August 15, 2020

Ik hou van jou! Slaap lekker😘

 

(Dit is maar een heel klein stukje van de complete, nu verwijderde Facebook Messenger chat die ik in een Word document heb bewaard.)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

En zo heb ik onwillekeurig officieel het eerste groene licht gegeven voor een narcistische oplichtster om mij financieel echt leeg te trekken. Het was van haar uit een “twee-sporen beleid”. Enerzijds niet openlijk om geld vragen maar, door middel van het bij mij opwekken van een soort schuldgevoel, mij zover krijgen dat ik van alles ging betalen. Anderzijds na verloop van tijd letterlijk om geld vragen, iets dat aanvankelijk heel voorzichtig ging, zoals dat eerste voorzichtige voorbeeld hierboven, en na verloop van tijd steeds openlijker, schaamtelozer en grotere bedragen. Op gegeven moment voelde zij zich zo comfortabel dat ze automatisch leek te verwachten dat ik zou toestemmen en over de brug komen. Narcisten hebben een antenne hiervoor. Dit heeft in totaal 3 maanden geduurd en in die tijd was ik ongeveer 2000 euro lichter gemaakt. Ik, "wereldwijze" man met levenservaring en mensenkennis, ik ben er dus niet 1X maar 2X ingetuind.

 

Zo is er ook een voorval geweest waarin BJM via Messenger mij om geld vroeg voor een treinreis. Ongeveer 20 euro. Ze was volgens eigen zeggen uitgenodigd door (D)'s ex (N). Die zou haar mee uit eten nemen in haar stad. Halverwege de avond vroeg BJM of ik nog eens 30 euro wilden overmaken. BJM wilde niet dat (N) alleen opdraaide voor de rekening in het restaurant. Aan het eind van de avond vroeg BJM om nog eens 20 euro. Ze waren namelijk na afloop de kroeg in gegaan, want het was toch zo gezellig, en alweer wilde BJM bijdragen aan de rekening. De volgende middag zei ik BJM dat ik het vreemd vond, en duur. Als je iemand mee uit neemt, dan betaal jij dat. Zeker als je weet dat die ander berooid is en je haar een " break" gunt. BJM zei dat ze (N) geen kans had gegeven en dat die ook beter wist dan BJM's eigenwijsheid te bevechten. "Ik moest me er goed bij voelen" zei ze. Nu heb ik het bewijs gekregen dat BJM niet met (N) was uit eten en drinken, maar met (N)'s ex (D), de Surinaamse crack junk, de slaapkamer onveilig heeft gemaakt en zich, naast de seks, te buiten is gegaan aan het roken van crack. Ik heb dus het druggebruik en het ten opzichte van mij buiten de pot pissen met (D) door BJM gefinancierd.

 

Om het zwaar ontregelde morele kompas en dito realiteitszin van BJM te demonstreren hier toch nog een voorbeeld: Zo’n 1 a 2 weken voor het einde draaide BJM soort van om als een blad aan een boom. Echter, er zat nog iets aan te komen wat de dame nog even wilde meepikken: haar verjaardag, bij mij thuis, door mij volledig verzorgd en betaald en heerlijk bij elkaar gecatered door mijn inmiddels plotseling overleden oudste zus. Want, haar vorige verjaardag bestond uit “een klap voor m’n kop van de een en een fles Cola van de ander.” Aldus, in de dagen ervoor was ik emotioneel al af geserveerd maar hield BJM mijn humeur op rationele wijze nog net goed. Want, het zal je toch gebeuren dat ik de boel alsnog afblaas. De Corona-proof party was een succes. Veel gasten in ploegendienst, veel cadeaus. Na afloop was nog 50% van de catering over. De volgende dag verloor BJM geen tijd met de rest van mij af serveren. Aldus bracht ik haar redelijk vroeg naar haar stad. Ze kreeg van mij die catering mee en trok zelf nog deels mijn provisiekast en koelkast leeg. Eenmaal daar was het eigenlijk duidelijk. Het was klaar. Achteraf verweet BJM mij dat ik tijdens haar verjaardag jaloers was op alle aandacht voor haar. Oud nieuws, ook gelanceerd over andere exen. Sowieso blijkbaar kritiek op de natjes en droogjes die ik altijd al voor BJM haalde wanneer ze bij mij was, al deden we vaak samen die boodschappen, op mijn kosten. Volgens haar schijn ik licht autistisch te zijn, aangezien ik voor haar altijd verse aardbeien en CoolBest haalde, “en niets anders”. Echter, over bijvoorbeeld die flinke batterij aan flessen Italiaanse witte wijn die ik in haar gegoten heb hoor je de dame niet. Dat laatste impliceert trouwens naast een drugsprobleem ook een alcohol dingetje.

 

Ik had het kunnen weten. Toen pappie stopte met betalen, zocht dochterlief BJM een nieuwe geldschieter. Ze vond een oude bekende: mij. Een allerlaatste keer, toen het al duidelijk was dat we gingen stoppen, heeft BJM het nog een keer geprobeerd. Iets met een deurwaarder en 389 euro. Ik betaalde niet. Dat was het definitieve officiele einde van "ons". Diverse mensen die aanvankelijk aan BJM gelieerd waren en onverbiddelijk aan haar kant stonden vanwege die zware trauma’s die ze in haar leven had meegemaakt, zoals (L) en "tweede moeder" (C), zien nu ook het licht. Ik ben op een punt aanbeland dat ik moet concluderen dat sommige zielen niet te redden zijn. Omdat ze in en in doorgerot zijn. Een zwarte ziel met een koud hart, waar geen EMDR of andere psychotherapie helpt. Een lost cause, maar wel een die nog steeds overal waar het mee in aanraking komt schade berokkent. Bij mij niet meer. Sterker nog, ik ben er ouder, wijzer en sterker uit gekomen. Als een duurder wordende whisky. Maar, het gaat me aan het hart. Niet voor mezelf, maar voor anderen.

 

De wereld van een narcist is een mijnenveld. Dat is: voor diegene die dat mijnenveld betreedt. Zoals je narcisten hebt in alle soorten en maten, zo heb je ook typische “doelwitten” in alle soorten en maten. Maar, er is een soort grootste gemene deler voor beiden. Een narcist, of dat nu een agressieve, dominante vent met geldingsdrang is of een ogenschijnlijk kwetsbare vrouw, dat “arme, gebroken vogeltje”, zoals BJM, heeft niet de capaciteit om empathisch te zijn. Want dat zou betekenen dat je echt, tot in de emotionele diepte, om andere mensen moet geven. En dat kan de narcist niet. Die “speelt” het soms wel. Toneelstukje dus. Het draait echter altijd om… de narcist. Het typische doelwit kan van alles zijn. Maar wat deze tot doelwit maakt is zijn of haar grote empathische vermogen. Een “gever” op meerdere niveaus. Niet alleen op materieel gebied maar ook emotioneel en spiritueel. Die “gever” wordt door de narcistische “nemer” compleet leeg geroofd. Een dergelijke narcist is vaak, zoals BJM in dit geval, een uiterst getalenteerde "method actor". Zelfs een ervaren Politie rechercheur is er met open ogen ingetrapt en gelooft nog steeds dat "onschuldige" BJM enkel en alleen het slachtoffer is van mishandeling en misbruik.

 

Zodra het doelwit argwaan krijgt, is de beer los. Wanneer het doelwit moeilijke vragen gaat stellen, een echt goed open en eerlijk gesprek wil aangaan, meer details wil weten, niet zomaar meegaat in het door de narcist opgediste verhaal, het een en ander in twijfel trekt en tegengas geeft, voelt de narcist zich bedreigd. Een “ontmaskering” doemt voor de narcist aan de horizon. Vroeg of laat brokkelt stukje bij beetje de gespeelde empathie af zoals dat masker afbrokkelt. Emoties, of die nu gespeeld waren of niet, worden geblokkeerd. 100% ratio. Muren worden opgetrokken. Het doelwit wordt buitengesloten want deze is nu te confronterend, kijkt door dat valse masker heen. Negen van de tien keer gaat de narcist, achter de rug van het doelwit om, over op een lastercampagne over dat doelwit. Niets klopt dan meer van hem of haar. Een punt-voor-punt poging tot karaktermoord volgens een vast patroon, bij bekenden van het doelwit. Is mij ook gebeurd.

 

Tja, dat deze zwarte ziel ook vandaag nog andere mensen meesleurt, die afgrond in, da's schrijnend. Ik weet het, dat is niet mijn verantwoordelijkheid. Maar, u zult begrijpen dat ik wel de neiging vertoon op BJM publiekelijk aan het kruis te nagelen en haar zo te stoppen. Ik blijf haar ”BJM” noemen en niet bij haar echte naam. Want daar ben ik dus net even te sterk voor. De verleiding is er wel. Diegenen die haar en mij kennen, betrokkenen, vrienden, kennissen, familie, buren, collega's, zij weten door het verhaal zelf maar al te goed over wie ik het hier zou kunnen hebben. Het gaat mij hier vooral om het overbrengen van deze ervaringen als alweer een levensles. Want, soms zijn dergelijke narcisten moeilijk te herkennen. In hun val trappen, dat kan werkelijk de beste overkomen. Daar hoef je niet “dom” of “naief” voor te zijn. Ook die raketgeleerde van de NASA gaat voor gaas. Dit artikel geldt als een waarschuwing. Ook aan BJM zelf…

 

BJM, jij "lieve, breekbare, onschuldige slachtoffer van alles wat jou door anderen is aangedaan", wij weten beiden maar al te goed hoe de vork in de steel zit. Ge zijt d'n wolf in schaapskleren. Blijf vooral in jouw bubble van “Firma List & Bedrog” zitten. Blijf die leugens herhalen, soms vijf keer op een dag.  Wie weet ga je er zelf ooit nog eens in geloven, jouw schijnwerkelijkheid, of in de hoop dat anderen er ook voor vallen. Steeds minder mensen trappen er in. Geef het tijd en jij komt steeds meer alleen te staan. Karma is a real bitch. What goes around, comes around. Je hebt in mijn geval grote mazzel. Dat ik niet zo’n onstabiele persoonlijkheid heb als de (MB)’s en de (JP)’s in deze wereld. Ik word dus niet agressief. Maar ik ben er nu wel achter hoe jij een vent tot waanzin drijft. Ergens snap ik (MB) en (JP) dus ook wel een beetje. Ik los het anders op, zoals je kunt zien. Want, soms is de pen werkelijk machtiger dan het zwaard. En BJM, om jouw laatste teken even te quoten als afsluiting: "Sinds jij weg bent, gaan allemaal nieuwe deuren open. Veel succes met jouw ellendige leven. Ik kom er wel."

 

(RB) en (BBC), wees gerust. Ik zit niet "vast" in dit dossier. Ikzelf heb het al lang en breed los gelaten. Maar... ach, die arme kinderen toch…

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

N.B.: Handige en leerzame links over narcisme. Voor diegenen, zoals ik, die het hebben ondergaan. Doctor Ramani:

 

In dit segment val ik onder categorie 2:

What types of people attract narcissists? - YouTube

 

Dit ben ik ten voeten uit:

Why rescuers are narcissist magnets - YouTube

 

 

When narcissists know YOU know... - YouTube

 

 

When narcissism meets authenticity - YouTube

 

 

Do you engage in "gift giving" with narcissists? (Glossary of Narcissistic Relationships) - YouTube

 

 

 

 

(Een van de eerste rekeningen die ik, "vrijwillig" en "op mijn initiatief" betaalde. 1 Week was het "aan". BJM liet er geen gras over groeien...)